Kako posetiti Astronomsku stanicu Vidojevicu?

AZ1400 panorama

 

Otvoreni dani Astronomske stanice Vidojevica sa početkom u 18 časova:

četvrtak 2. aprila 2020. (otkazano zbog epidemije Covid-19)
sreda, 1. jula 2020.
četvrtak, 27. avgusta 2020.
subota, 24. oktobra 2020.

Pozivamo sve zainteresovane posetioce da se prijave putem mail-a na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Astronomska stanica na Vidojevici je u sastavu Astronomske opservatorije Beograd (AOB) gde se vrše posmatranja nebeskih objekata u cilju njihovog proučavanja. Iako je ASV zatvorenog tipa, posete su moguće. Ako planirate posetu Astronomskoj stanici na Vidojevici, molimo Vas da uvažite sledeće uslove:

  • Zbog načina rada i režima boravka zaposlenih na Vidojevici sve posete moraju, minimum 15 dana unapred, da budu najavljene mail-om na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Kontakt telefon Opservatorije na Vidojevici je +381-(0)27-310-177. Molimo Vas da nas na ovaj broj kontaktirate samo ako ste prethodno dobili saglasnost za posetu kao i njen precizni termin. 

  • AOB zadržava pravo da u slučaju vanrednih okolnosti otkaže predstojeću posetu o čemu će prijavljeni posetioci blagovremeno biti obavešteni putem mail-a kao i javno putem sajta.