Kako posetiti Astronomsku stanicu Vidojevicu?

AZ1400 panorama

 

Otvoreni dani Astronomske stanice Vidojevica sa početkom u 18 časova:

sreda, 21. aprila 2021.
subota, 19. juna 2021.
utorak, 17. avgusta 2021.
subota, 24. oktobra 2021.

Pozivamo sve zainteresovane posetioce da se prijave putem mail-a na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

*UPOZORENJE: Prema uputstvima nadležnih zdravstvenih organa države, neophodno je nositi hiruršku masku i držati distancu među posetiocima tokom poseta.

Astronomska stanica na Vidojevici je u sastavu Astronomske opservatorije Beograd (AOB) gde se vrše posmatranja nebeskih objekata u cilju njihovog proučavanja. Iako je ASV zatvorenog tipa, posete su moguće. Ako planirate posetu Astronomskoj stanici na Vidojevici, molimo Vas da uvažite sledeće uslove:

  • Zbog načina rada i režima boravka zaposlenih na Vidojevici sve posete moraju, minimum 15 dana unapred, da budu najavljene mail-om na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Kontakt telefon Opservatorije na Vidojevici je +381-(0)27-310-177. Molimo Vas da nas na ovaj broj kontaktirate samo ako ste prethodno dobili saglasnost za posetu kao i njen precizni termin.

  • Poslednjih 2.5 km puta do astronomske stanice je makadam koji je u lošem stanju te se tim delom ne preporučuje vožnja putničkim automobilom već nekom vrstom terenskog vozila.
  • AOB zadržava pravo da u slučaju vanrednih okolnosti otkaže predstojeću posetu o čemu će prijavljeni posetioci blagovremeno biti obavešteni putem mail-a kao i javno putem sajta.